Nieuws

Annemarie Worst sterk tweede in Meulebeke ondanks verkoudheid

Meulebeke was het strijdtoneel voor de eerste wedstrijd van onze Triple 7 in het nieuwe veldritseizoen. Met Europees kampioene Annemarie Worst en onze Italiaanse Alice Maria Arzuffi waren we alvast goed vertegenwoordigd. Annemarie werd uiteindelijk tweede.

Spanning troef in de Ethias Cross van Meulebeke bij de dames. Een groep van negen werd herleid naar een groep van vier die zouden strijden voor de zege. In dat kwartet ook Europees kampioene Annemarie Worst. Alice Maria Arzuffi moest al snel achtervolgen na een slechte start.

Voorin probeerde Annemarie het meermaals, net zoals Maud Kaptheijns en Ceylin Alvarado maar niemand kreeg uiteindelijk een vrijgeleide. De wedstrijd stevende zo af op een spektakelsprint met vier. Alvarado trok van ver aan, Annemarie naderde nog maar Alvarado gaf de leiding niet meer af. Worst werd zo dus tweede.

“We hingen lange tijd met negen voorin, dat was een kwestie van voortdurend attent te zijn. Het ging razend snel waardoor je je niet naar achteren kon laten zakken. In de laatste ronde heb ik het nog geprobeerd, ik had een kleine kloof maar het kostte mij te veel krachten. Ik heb misschien te vroeg geprobeerd, maar beter proberen dan zo maar te blijven zitten”, zei Worst achteraf.

“Ik ben zeker tevreden met mijn tweede plaats, ik was door een verkoudheid die mij deze week toch wat parten speelde toch wel wat nerveus. Het was een leuke eerste wedstrijd, ik ben blij dat het terug begonnen is.”

Alice Maria Arzuffi maakte in de achtergrond een degelijke remonte, zij werd uiteindelijke tiende. Morgen komen Arzuffi en Yara Kastelijn in actie in Pelt (Rectavit Series).

Foto: Photopress.be  

 

 

 

Team