Nieuws

Yara Kastelijn meteen tweede in haar eerste wedstrijd van het seizoen

In de Rectavit GP in Pelt is Yara Kastelijn vanmiddag knap tweede geworden in haar eerste cross van het seizoen. Ceylin Alvarado domineerde de hele wedstrijd. Kastelijn probeerde haar strakke tempo te volgen, maar bleef heel de wedstrijd hangen op een tiental seconden. Zo reed ze naar een prachtige tweede plaats in de Rectavit GP in Pelt.

Het weer was barslecht, maar dat schrikte onze dames niet af. Yara Kastelijn schoot als een speer uit de startblokken en kreeg al snel een kloofje. Enkel Ceylin Alvarado kon haar volgen. Wanneer Alvarado over een beekje sprong, moest Kastelijn de rol lossen. Ze probeerde het gat dicht te rijden op de verharde stukken, maar Alvarado was te sterk. Kastelijn was the best of the rest en werd heel mooi tweede in haar eerste wedstrijd van het seizoen.

“Dit had ik absoluut niet verwacht! Mijn doel voor dit seizoen was om ergens podium te rijden en dat is al meteen gelukt. Mijn volgend doel is dus een wedstrijd winnen! Ceylin Alvarado was vandaag te sterk. Ze was vooral beter op technisch vlak. Ik ben hard aan het werken aan mijn technische vaardigheden en word er ook beter en beter in. Ik heb er hard aan gewerkt afgelopen zomer en hoop dat mijn techniek nog wat zal beteren als ik meer wedstrijden koers.”

Alice Maria Arzuffi eindigde na een zware wedstrijd elfde. 

FOTO: Photopress.be

Team