Nieuws

1 en 2 voor de Triple 7 in Kruibeke

De Ethias Cross in Kruibeke werd een topdag voor onze Triple 7. Annemarie Worst pakte de overwinning na een demonstratie. Yara Kastelijn reed naar een prachtige tweede plaats. Even zag het er naar uit dat we een Triple 7 podium gingen krijgen, maar Alice Maria Arzuffi zakte in de laatste ronde weg naar de vijfde plaats. Een prachtige prestatie van onze drie dames.

Voor het eerst dit jaar stonden onze drie dames samen aan de start en dat leverde meteen vuurwerk op. Annemarie Worst schoot als een speer uit de startblokken en sloeg meteen in de eerste ronde een gaatje. Alleen wereldkampioene Sanne Cant kon haar even volgen, maar ook zij moest de rol lossen. Worst begon aan een lange solo en bouwde het kloofje ronde per ronde uit. Uiteindelijk won ze met meer dan een halve minuut voorsprong.

“Het was een zware cross, maar wel een rondje dat me goed ligt”, legt Worst uit. “Ik wou de koers hard maken en besliste om van bij de start door te trekken. Zo heb ik de wedstrijd van start tot finish kunnen domineren. Ik maakte in heel de wedstrijd maar een foutje, toen kwamen ze even terug, maar ik kon me snel herpakken. Ik had niet verwacht dat ik met zo veel voorsprong zou winnen, maar als je op een zware en technische omloop de goede lijn kan vinden, kan het verschil snel oplopen. Ik ben heel blij met deze overwinning. Dit is de perfecte start van het seizoen. Vorige week was het net niet en baalde ik echt. Daarom ben ik heel blij dat het vandaag wel lukt.”

Voor de tweede plaats was het razendspannend. Yara Kastelijn en Alice Maria Arzuffi streden met Ceylin Alvarado voor het podium. Arzuffi leek naar de tweede plaats te snellen, maar maakte een foutje en viel terug naar plek 5. Het was onze belofte Yara Kastelijn die Alvarado uiteindelijk klopte in de strijd om de tweede plek.

“Ik had dit op voorhand echt niet verwacht”, lacht Kastelijn. “Ik moet starten op de tweede rij, dus het is altijd moeilijk om goed te vertrekken. Ik zat niet vooraan toen Annemarie aanviel dus ze had meteen een gaatje. Dat gaatje bleef, dus probeerde ik er alleen achter te gaan, maar dat lukte niet. Ik reed dan in een groepje voor de tweede plaats. Ook Alice sloot aan bij dit groepje en viel zelfs aan. Ze was op weg naar de tweede plaats, ik stopte af. Maar na een foutje van Arzuffi reed Ceylin Alvarado het gat weer toe. De laatste ronde ben ik dan zelf als een gek doorgegaan en dat levert deze mooie tweede plaats op. Ik wil nu heel graag eens een wedstrijd winnen, maar dat is moeilijk want iedereen is super goed. Ik ben benieuwd naar morgen, want ik heb nog nooit dubbel gereden. Ik denk dat ik het wel ga voelen, want ik heb heel hard afgezien vandaag.”

FOTO: Photopress.be

Team