Nieuws

Opnieuw podium voor Yara Kastelijn

Na haar tweede plek van gisteren is Yara Kastelijn in de eerste manche van de Superprestige Ladies Trophy knap derde geworden. Alice Maria Arzuffi eindigde 11de. Annemarie Worst had een offday en werd twaalfde.  

Het was Ceylin Alvarado die er van bij de start vandoor ging. Ze domineerde heel de wedstrijd en won. Achter haar was het heel spannend voor plaats twee. Annemarie Worst was in de eerste rondes the best of the rest maar zakte er dan plots door.

“Ik had vandaag gewoon een heel slechte dag”, legt Worst uit. “Ik voelde me goed in het begin van de wedstrijd, maar kreeg dan ineens een klopje. Ik zakte dan ook helemaal weg. Dit is mijn eerste slechte dag van het seizoen. Laten we hopen dat het daar bij blijft. Ik onthoud vooral mijn mooie overwinning van gisteren.”

Na het lossen van Annemarie Worst kwam Yara Kastelijn vooraan weer aansluiten. Rond halfweg koers reed ze samen met Sanne Cant weg uit de achtervolgende groep. De twee waren aan elkaar gewaagd en losten elkaar niet. Met twee gingen ze de laatste ronde in. Daarin moest Yara Kastelijn Sanne Cant laten gaan. Zo werd ze na haar tweede plek van gisteren nu heel mooi derde.

 "Ik weet ook niet hoe dit me gelukt is", lacht Kastelijn. "Dit had ik niet zien aankomen. Ik dacht dat ik me heel slecht ging voelen na gisteren, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. Uiteindelijk kon ik strijden voor het podium. Ik ben enorm blij met deze derde plaats. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken in de volgende wedstrijden!"

Alice Maria Arzuffi viel en reed naar de elfde plaats. 

FOTO: Photopress.be

Team