Nieuws

Alice Maria Arzuffi zorgt voor tweede zege van de Triple 7

Topdag van de Triple 7 vandaag in Boom. Een vijftal kleurde de héle wedstrijd bij de dames. Naast wereldkampioene Sanne Cant en Ceylin Alvarado was onze complete Triple 7 vertegenwoordigd in de kopgroep.

Onze drie dames namen regelmatig het heft in handen maar op twee ronden van het einde pakte Yara Kastelijn uit met een stevige versnelling. Yara bouwde haar voorsprong op de steile flanken van de Tomorrowland-arena al snel uit en leek op weg naar haar eerste profzege in het veld.

Maar na een stevige slipper in de glibberige afdaling kwam de rest ook weer aansluiten. Het signaal voor Alice Maria Arzuffi om het dan maar te proberen in de slotronde. Al snel werd duidelijk dat de vogel was gaan vliegen en Arzuffi boekte zo haar eerste zege van het nieuwe seizoen.

“Ik ben in de wolken”, glunderde Alice achteraf. “Ik had vooraf echt niet gedacht dat dit nu al zou lukken. Maar eenmaal de wedstrijd vorderde groeide het vertrouwen. Deze overwinning geeft ook veel vertrouwen. Vorige week in Kruibeke (5e) was het goed, maar in Gieten liep het niet. Vandaag laat ik zien dat ik het nog kan. Ik ben echt gelukkig. Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijden, te beginnen met Gavere volgende week.”

Ook onze andere dames deden het vandaag schitterend. Europees kampioene Annemarie Worst moest finaal nipt vrede nemen met plaats vier, Yara Kastelijn vervolledigde nog de top vijf. Zondag komt onze Triple 7 aan de start van de wereldbeker in Bern.

Foto – Photopress.be

Team