Nieuws

Annemarie Worst soleert naar tweede overwinning van het seizoen

 

Annemarie Worst heeft de wereldbeker in Bern op haar naam geschreven. Ze overklaste de tegenstand en soleerde naar de overwinning. Worst had een topdag en reed van start tot finish aan de leiding. Yara Kastelijn leek lang op weg naar het podium, maar viel in de laatste ronde en werd vijfde. Alice Maria Arzuffi had een mindere dag en werd 28ste.

2 op 2 voor ons team dit weekend want na de prachtige overwinning van Arzuffi gisteren, schrijft Worst de eerste Europese wereldbekermanche op haar naam. Ze deed dat op een indrukwekkende manier en reed van start tot finish aan de leiding.

“Ik had een heel goede dag vandaag.”, legt Worst uit. “Ik besloot dan ook om de wedstrijd meteen hard te maken. Ik kreeg al snel een gat en ben dan vol doorgegaan. Als je aan de leiding rijdt, kan je je eigen lijnen kiezen en dat maakt het een stuk makkelijker. Ik had niet verwacht dat ik de wedstrijd op zo’n manier ging winnen, maar het is fijn om zo mijn tweede overwinning van het seizoen te pakken!”

Yara Kastelijn leek lang op weg naar de derde plaats, maar viel in de laatste ronde.

“Het was echt een enorm zware wedstrijd. Ik leek op weg te zijn naar het podium maar in de laatste ronde viel ik en verloor ik mijn plaats in de top-3. Waarschijnlijk viel ik wel omdat ik over mijn limiet ging. De zware wedstrijd van gisteren zat ook nog in mijn benen. Op naar volgende week.”

Alice Maria Arzuffi had vandaag een mindere dag en werd 28ste.

FOTO – PHOTOPRESS.BE

Team