Nieuws

Europees kampioene Annemarie Worst grijpt derde zege op loodzware mijnterril in Beringen

Spektakel gegarandeerd in de nieuwe Ethias Cross op de mythische mijnterril in Beringen. Europees kampioene Annemarie Worst vertegenwoordigde de Triple 7 op de loodzware omloop. Worst reed naar haar derde zege na een stevige solo in de finale.

Drie dames streden tot in de laatste twee rondes voor de zege in de gloednieuwe cross op en rond de mijnterril in Beringen. De Nederlandse Geerte Hoeke, Amerikaans kampioene Katie Compton en Europees kampioene Annemarie Worst.

Met iets minder dan twee ronden voor de boeg vond Worst het uiteindelijk welletjes geweest voorin. Annemarie ontbond haar duivels en zette Hoeke en Compton al snel op vijf seconden. Na een stevige uithaal op de laatste beklimming bouwde ze die voorsprong verder uit om zo naar haar derde zege van het seizoen te fietsen.

“In de beginfase besloot ik – met de zware wedstrijd van Gavere in het achterhoofd – om niet vol door te trekken. We waren al snel met z’n drieën weg. In de afdaling slaagde ik er telkens in om een kloofje te slaan maar ik besloot toch om niet vol door te gaan”, deed Annemarie na de wedstrijd haar relaas. “De rest moest na de afdaling telkens terugkomen, waardoor ze toch wat krachten moesten opsouperen.”

“In de voorlaatste ronde ben ik dan wel weggereden in de afdaling. Dat was meteen het moment om de gashandel toch even volledig open te draaien. Ik heb een rondje het volle pond gegeven en het lukte. Ik ben blij om nu al mijn derde zege van het seizoen op zak te steken.”

Morgen komt Annemarie – net zoals Yara Kastelijn en Alice Maria Arzuffi – aan de start van de Telenet Superprestige in Gavere. “Ik ben erg benieuwd voor morgen. Het is haast zeker dat ik deze loodzware cross nog in de benen zal voelen”, lacht ze. “Maar we gaan er morgen toch weer voor.”

Foto – Photopress.be

Team