Nieuws

Yara Kastelijn wint in Gavere, Arzuffi tweede

Yara Kastelijn heeft de derde manche van de Telenet Superprestige op haar naam geschreven. Alice Maria Arzuffi maakte het feestje compleet en werd tweede. Het werd net geen Triple 7 podium, want Annemarie Worst reed naar de vierde plaats.

Het was Annemarie Worst die razendsnel startte en als eerste het veld in dook. Yara Kastelijn en Alice Maria Arzuffi volgden op korte afstand en schoven snel op. Iets voor halfweg koers nam Yara Kastelijn het initiatief. Ze verhoogde het tempo en niemand kon volgen. Ceylin Alvarado probeerde het gat te dichten met Arzuffi in haar wiel, maar dat lukte niet. Zo snelde Kastelijn naar haar eerste overwinning van het seizoen. Arzuffi eindigde mooi tweede, Worst werd vierde.

“Toen ik zag dat ik een klein kloofje kreeg dacht ik bij mezelf: nu moet ik vol doorgaan”, vertelt Kastelijn. “Ik probeerde zo weinig mogelijk fouten te maken en zo hard mogelijk te fietsen en dat werkte dus. Ik ben nu ook nog leider in het algemeen klassement. Dat is een leuk extraatje. Ik ben nog niet echt bezig met de eindoverwinning, maar het is wel mooi meegenomen. Deze dag ga ik me nog lang herinneren. Het is mijn eerste overwinning in België. Vorig jaar won ik al wel een paar keer in het buitenland, maar een televisiecross winnen is toch nog anders. Ik ga nu dit goed gevoel meenemen naar de volgende weken en me niet te veel druk opleggen. Mijn doel is om zoveel mogelijk top-5 te rijden en dat lukt voorlopig goed.”

FOTO – PHOTOPRESS.BE

Team