Nieuws

WAT EEN DAG: Triple 7 podium op de Koppenberg

De eerste manche van de DVV-trofee werd gedomineerd door onze Triple 7. Yara Kastelijn won de Koppenbergcross na een fantastische solo, Annemarie Worst werd net na haar tweede en Alice Maria Arzuffi maakte het feestje compleet door derde te worden.

Als een kanon schoot Yara Kastelijn uit de startblokken. Meteen na de eerste passage op de Koppenberg had ze samen met Eva Lechner een handvol seconden voorsprong. Ze besloot om meteen door te gaan en nam de wedstrijd zo volledig in handen. Achter haar was het Annemarie Worst die afstand nam van de tegenstand en zo naar Kastelijn toe probeerde te rijden. Maar Kastelijn was vandaag zo sterk dat ze dat niet toeliet. Zo soleerde ze naar de overwinning in de Koppenbergcross en naar de leiding in het klassement van de DVV-trofee.

“Ik ben echt helemaal kapot”, lacht Kastelijn. Ik win na Gavere vorige week hier mijn tweede klassieker op rij. Dat had ik voor het seizoen niet durven dromen. Tijdens de verkenning vandaag voelde ik dat het gevoel goed zat. Normaal ben ik beter op snellere parcours, maar vandaag laat ik dus zien dat ik dit ook kan. Ik verbaas mezelf wel een beetje met deze overwinning, maar hoe leuk is dit!”

Annemarie Worst was op haar beurt heel sterk vandaag en werd heel mooi tweede.

“Ik kwam in de laatste ronde nog dicht. Op een bepaald moment zag ik Yara rijden en gaf ik alles om er nog bij te komen. Uiteindelijk lukte dat net niet, dat is jammer. Maar ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd. Ik heb een sterke wedstrijd gereden, het gevoel was goed. Dat neem ik meer naar volgende week. Bovendien staan we hier nu eindelijk met drie op het podium. Dat is echt super.”

Ook Alice Maria Arzuffi reed een beresterke wedstrijd. Zij werd derde en vervolledigt zo het allereerste Triple 7 podium ooit.

“Het was een heel zware wedstrijd. De modder maakte het echt moeilijk. Het was heel glad over heel het parcours. We staan eindelijk met drie op het podium, dat is ongelofelijk. Ik ben heel fier dat ik deel uit maak van dit fantastische team.

 

FOTO – PHOTOPRESS.BE

Team