Nieuws

Triple 7 voor het eerst dit seizoen niet op podium

Geen nieuwe overwinning voor Bart Wellens & The Triple 7 in Ruddervoorde zondag. De dames van 777 konden geen verlengstuk breien aan de heerschappij van de afgelopen weken. Yara Kastelijn werd desondanks knap vijfde, Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi finishten respectievelijk als negende en tiende.

De hevige regenval toverde omloop in Ruddervoorde om tot een grote modderclash. Al in de beginfase liep het fout voor onze Triple 7: Annemarie, Yara en Alice Maria Arzuffi misten hun start, een lange inhaalrace volgde.

Europees kampioene Annemarie Worst kon al bij snel weer naar voren rijden. Na twee ronden kwam ze op plaats vijf terecht. Die snelle terugkeer zou ze uiteindelijk moeten bekopen. Annemarie viel wat weg en zou als negende finishen.

Ondertussen werd Annemarie op plaats vijf afgelost door ploeggenote Yara Kastelijn. Ook Yara kwam sterk terug uit de achtergrond en zou ook standhouden. “Er zat vandaag niet meer in”, zei Yara na afloop. “Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Ik voelde al van in het begin dat de Koppenberg nog in mijn benen zat.”

“In het begin liep het ook niet goed, mijn banden stonden te hard. Ik moest daarom al vroeg in de wedstrijd wisselen. Eenmaal ik de juiste bandendruk had ging het wel beter, maar het werd snel duidelijk dat ik niet de power had van vrijdag.”

“Mijn doel voor het seizoen was om elke week top vijf te rijden en dat is tot op heden nog altijd gelukt. Ik win dit seizoen al twee klassiekers: Gavere en de Koppenbergcross, het zijn fantastische weken geweest.”

Ook onze derde, Alice Maria Arzuffi moest vanuit de achtergrond terugkomen. Zij finishte achter Annemarie Worst als tiende.

Foto – Photopress.be

Team