Nieuws

Europese titel blijft binnen 777-familie: Yara Kastelijn kroont zich tot Europees kampioene!

Yara Kastelijn is de nieuwe Europese veldritkampioene bij de dames elites. Kastelijn was de sterkste in het Italiaanse Silvelle. Uittredend kampioene Annemarie Worst greep brons, Arzuffi werd voor ‘eigen volk’ nog zevende. 

Van Loy nam de kopstart maar al snel nam Kastelijn het heft in handen. Yara was duidelijk de sterkste op de omloop en reed al snel weg. Daarachter begon uittredend kampioene Annemarie Worst aan haar achtervolging, maar de kloof op ploeggenote Kastelijn dichten zou nooit lukken. Arzuffi op haar beurt miste haar start maar kwam na de openingsronde alweer tussen de grote namen.

Voorin dartelde Kastelijn verder door de modder. Annemarie werd gepasseerd door de Italiaanse Lechner en met z’n tweeën zouden ze strijden voor zilver en brons. Kastelijn controleerde de finale en haar titel kwam niet meer in gevaar: na de klassiekers van Gavere en de Koppenberg is Kastelijn nu de nieuwe Europese kampioene! Annemarie reed naar een zéér mooie zilveren medaille, Alice Maria Arzuffi werd zevende.

Yara Kastelijn: “Ik voelde mij vandaag net zoals de afgelopen weken erg sterk. Gisteren en vanmorgen was het nog modderig, ik vreesde zelf dat het té zwaar zou zijn. Ik was vanochtend dus erg blij toen ik zag dat de omloop nog wat opgedroogd was.”

“Ik voelde al vroeg in de wedstrijd dat ik sterker was dus besloot ik maar om er meteen vandoor te gaan. Dat was het ideale scenario, zo kon ik dus mijn eigen lijnen kiezen. Ik heb geprobeerd mij daar voortdurend op te focussen, en zie… het is gelukt.”

“Ik ben écht dolgelukkig met deze titel, dit is echt ongelofelijk. Ik heb al mijn doelen dit seizoen nu al behaald. Het is zo leuk dat ik nu een heel jaar in deze trui mag rijden. Dit is echt een droom.”

Foto: Photopress.be

 

Team