Nieuws

Annemarie Worst wint wereldbeker in Tabor na bloedstollende finale

Annemarie Worst heeft in het Tsjechische Tabor de vierde wereldbekermanche van het seizoen op haar naam geschreven. De Nederlandse won na een bloedstollende finale van Ceylin Alvarado. Kersvers Europees kampioene Yara Kastelijn werd knap derde.

Ceylin Alvarado trok in de beginfase stevig van leer maar na twee ronden kreeg ze het gezelschap van Annemarie Worst. De twee vochten een fantastisch duel uit en bleven tot diep in de finale met z’n tweeën samen. In de laatste ronde pakte Worst uit met een stevige versnelling, die bleek uiteindelijk goed genoeg voor de zege. Achter Worst en Alvarado reed kersvers Europees kampioene Yara Kastelijn naar een derde plek. Alice Maria Arzuffi werd vijfde na een opmerkelijke remonte.

“Het was een loodzware wedstrijd”, gaf Annemarie toe. Annemarie moest diep in het krachtenarsenaal tasten om de zege naar haar toe te trekken. “Ik miste mijn start wat en moest dus meteen vol aan de bak om vooraan weer te komen aansluiten. Het werd daarna een duel op het scherpst van de snee.”

Worst pakte in de slotronde uit met één stevige versnelling, die bleek genoeg. “Ik heb bewust gewacht tot de laatste klim om aan te vallen. Het was daar alles of niet. Al moet ik zeggen dat ik toch ook nog wat op mijn sprint rekende, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig.”

Foto: Photopress.be

Team