Nieuws

Annemarie Worst realiseert twee op twee

 

Annemarie Worst heeft na de wereldbeker in Tabor ook de Sack Zelfbouw Ladies Trophy in Hamme op haar naam geschreven. Worst realiseert met haar twee op twee een perfect weekend. Yara Kastelijn werd vierde en blijft leidster in het klassement.

Net zoals vorig jaar spanning troef bij de dames elites in Hamme. Nadat Annemarie Worst – een dag eerder nog winnares in Tabor – de kopstart nam kwam het voorin tot een kopgroep van vier. Het kwartet met Worst, Sanne Cant, Ceylin Alvarado en Europees kampioene zou de wedstrijd van start tot finish kleuren.

Voorin werd duidelijk dat de beslissing pas in het slot zou vallen. Bij het ingaan van de slotronde pakte Worst uit met een stevige versnelling. De rest moest een gaatje laten, maar meer dan twee à drie seconden bedroeg de kloof niet. Worst gooide alle troeven op tafel en zou uiteindelijk ook standhouden. Cant werd tweede, Alvarado derde. Yara Kastelijn viel net naast het podium en werd vierde.

Alice Maria Arzuffi werd zondag “pas” twaalfde. Op de snelle en technische omloop kon Alice haar minder start niet meer goedmaken. In het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy blijft Yara aan de leiding, ze telt zestien seconden voorsprong op Annemarie.

Annemarie: "Het was best wel een spannende wedstrijd. Met vier op kop was het onmogelijk te voorspellen wie er ging winnen. Om de beurt probeerde er iemand op kop te rijden, maar in de slotfase werd er even gepokerd en kwamen er zelfs nog renners terug. Dan komen de zenuwen toch wel even naar boven."

Yara: "Ik heb er vandaag alles uitgehaald. Die technische zone met al die bochten in het bos, dat was voor mij iets te lastig. Op voorhand wist ik al dat ik daar minder was dan de andere meisjes, het was er iedere keer afzien. Aan het eindklassement wil ik nu nog niet denken. Eén slechte dag kan alles veranderen. Na enkele drukke weken met veel verplaatsingen en extra verplichtingen is het nu tijd om het een paar dagen rustig aan te doen. Deze ochtend keek ik al uit naar zondagavond. Het zal deugd doen."

Foto: Photopress.be

Team