Nieuws

Yara Kastelijn pakt vierde overwinning van het seizoen in Wachtebeke

Europees kampioene Yara Kastelijn heeft in Wachtebeke haar vierde overwinning van het seizoen gepakt. Ze was de sterkste vandaag en soleerde naar de overwinning. Alice Maria Arzuffi streed lang voor plaats twee maar eindigde uiteindelijk als vierde.

Yara Kastelijn stond voor het eerst aan de start in Wachtebeke en had er duidelijk zin in. Het was Ellen Van Loy die sterk startte. Yara Kastelijn wist dat ze Van Loy niet mocht laten rijden en dichtte het gat. Ze voelde zich goed en ging erop en erover. Kastelijn kreeg zelf een gaatje en breidde dat stelselmatig uit. Zo soleerde ze naar haar vierde overwinning van het seizoen.

“Ik kan nog altijd niet goed geloven wat er dit jaar allemaal gebeurt. Ik had dat voor het seizoen niet durven dromen. Ik ben heel blij dat ik hier kan winnen. Het gevoel zat goed vandaag. Ik heb me niet gespaard voor morgen, dat gaat gewoon niet in zo’n cross. Morgen wordt sowieso wat moeilijker voor mij. Er zijn er die beter door het zand kunnen rijden dan ik. Maar we zullen zien, ik ga mijn best doen!”

Ook Alice Maria Arzuffi reed een heel sterke wedstrijd. Ze streed heel de wedstrijd lang voor plaats twee. Met drie gingen ze de laatste ronde in. In de sprint om plaats twee moest ze Sanne Cant en Verdonschot laten voorgaan. Zo werd ze uiteindelijk vierde.

FOTO – Photopress.be

Team