Nieuws

Yara Kastelijn mooi derde in Koksijde

Europees kampioene Yara Kastelijn is in de Wereldbeker van Koksijde derde geëindigd. Ook Annemarie Worst deed lang mee voor het podium en werd uiteindelijk vijfde. Alice Maria Arzuffi werd gehinderd in de start en eindigde na een inhaalrace knap 8ste.

De koers in Koksijde bleef lang gesloten. Vijf dames streden voor de overwinning. Onder hen ook Yara Kastelijn en Annemarie Worst. Worst had een mindere dag vandaag en moest in het slot van de wedstrijd de andere dames laten gaan. Alvarado, Brand en Kastelijn gingen met de drie de slotronde in. Uiteindelijk stak Alvarado de overwinning op zak na een snedige versnelling. Yara Kastelijn eindigde als derde.

“Ik ben hier tevreden mee. Het is zeker weer een opsteker. Ik wist op voorhand dat ik niet zo goed door het zand kon rijden als de andere meiden. Daarom is het extra fijn dat ik hier toch op het podium sta.”

Annemarie Worst was goed weg, maar had een mindere dag vandaag.

“Het ging echt slecht vandaag. Ik had geen energie in de benen. Dat is jammer. Op naar volgende week!”

Alice Maria Arzuffi werd in de start opgehouden, maar werd na een sterke inhaalrace nog achtste.

“Ik ben echt ontgoocheld. Ik werd opgehouden bij de start en zat in de eerste ronde pas rond de dertigste plek. Ik had een goede dag vandaag, dus ik kon nog goed opschuiven. Na een zware inhaalrace werd ik uiteindelijk achtste. Dat is jammer want ik voelde me echt goed vandaag.”

FOTO – Photopress.be

Team