Nieuws

Podium voor Annemarie Worst na spannende stadscross in Kortrijk

Annemarie Worst is zaterdag derde geworden in de Urban Cross van Kortrijk (DVV Verzekeringen Trofee / Sack Zelbouw Ladies Trophy). Annemarie leek iets over halfweg samen met Alvarado een definitieve kloof te slaan maar na een valpartij moest ze uiteindelijk vrede nemen met plaats drie. Yara Kastelijn werd vijfde, Alice Maria Arzuffi zesde.

De nieuwe stadscross in Kortrijk werd een aangenaam spektakelstuk bij de dames. Een vijftal met Worst, Kastelijn, Cant, Brand en Alvarado kleurde er tot diep in de finale de wedstrijd. Uiteindelijk zou het duo Alvarado-Brand in de slotronde van de rest wegrijden en strijden om de dagzege. Dat scenario leek er halfweg wedstrijd nochtans niet te komen toen Annemarie Worst probeerde weg te rijden.

Annemarie kreeg Ceylin Alvarado met zich mee en de twee leken een definitieve kloof te kunnen slaan. Maar dat was buiten een val van Worst gerekend. De ex-Europese kampioene kwam in aanraking met de dranghekken en werd achteruit geslagen. Uiteindelijk zou ze de spurt van een trio winnen om plaats drie.

"Erg stom dat ik ten val kom, want anders had er wel meer ingezeten denk ik”, zei Annemarie na afloop. “Ik haakte met mijn stuur in het dranghek en kwam ten val. Op dat moment reden Brand en Ceylin weg. Toen ik vertrok met Ceylin had ik het gevoel dat dit de beslissende aanvalspoging zou kunnen zijn, omdat we meteen een mooi kloofje hadden.”

“Uiteindelijk heb ik er dan alles aangedaan om die derde plaats nog uit de brand te kunnen slepen. Dat ik de spurt van dat groepje nog win maakt wel wat goed, maar ik blijf toch ietwat teleurgesteld achter.” Er was wel goed nieuws voor Annemarie: in het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy neemt ze de pole position over van Yara Kastelijn.

Europees kampioene Yara Kastelijn maakte trouwens ook deel uit van het trio achter het tweetal Brand-Alvarado. Yara werd vandaag vijfde en moet dus haar leidersplaats in het tijdsklassement afstaan aan Annemarie. Alice Maria Arzuffi kwam andermaal van ver terug en werd uiteindelijk zesde. 

Foto – Photopress.be

Team