Nieuws

Annemarie Worst wint in Zonhoven, Kastelijn knap derde

Annemarie Worst heeft de Telenet Superprestige manche in Zonhoven op haar naam geschreven. Ze won na een razendspannende wedstrijd de sprint van Alvarado. Europees kampioene Yara Kastelijn werd derde. Arzuffi eindigde vierde.

Annemarie Worst en Ceylin Alvarado gingen er al snel met twee vandoor. En ze gaven elkaar geen duimbreed toe. Het werd een razendspannende wedstrijd. Achter het leidende duo streden Yara Kastelijn en Alice Maria Arzuffi voor een plekje op het podium. Voorin losten Worst en Alvarado elkaar niet, ze sprintten voor de overwinning. Uiteindelijk haalde Annemarie Worst het!

“Ik ben blij met deze overwinning”, vertelt Worst “Ik heb eindelijk een Superprestige manche gewonnen en kom korter in het klassement. Dus dat is fijn. Het was spannend tot de laatste ronde. In de laatste afdaling in het zand werd ik gehinderd door een achterblijfster en kreeg Alvarado een klein gaatje. Ik moest dan vol gaan om het gat te dichten. Dan heb ik gewoon alles of niets gespeeld en in de sprint kon ik erover komen.”

Achter het duo streden onze twee andere dames voor het podium. Yara Kastelijn werd uiteindelijk derde. Alice Maria Arzuffi eindigde als vierde.

“Ik zag het voor de start niet zo goed zitten”, legt Kastelijn uit. “Ik voelde me niet zo goed vandaag. Alles liep een beetje mis de laatste dagen. De eerste ronde kwam ik als tiende door. Maar ik bleef goed ronddraaien, maar toen ging ik op men gezicht in de kuil en zag ik het helemaal niet meer zitten. Maar Bart Wellens riep me toe dat ik gewoon plezier moest maken en toen ging het beter. Ik kwam in de laatste ronde dan nog dicht bij de leiders, maar het was net te laat. Het zand is niet men ding, maar ik ben tevreden met deze derde plaats.”

FOTO – Photopress.be

Team