Nieuws

Twee en drie in glijpartij van Ronse

Annemarie Worst en Europees kampioene Yara Kastelijn zijn tweede en derde geworden in de Hotondcross van Ronse. Annemarie kwam twee ronden voor het einde voorin aansluiten bij leidster Alvarado, maar moest toch haar meerdere erkennen. Alice Maria Arzuffi werd zesde.

Alvarado dook als eerste de Hotondarena in. De Nederlandse startte furieus en bouwde meteen een stevige kloof uit. Geen tijd om palaveren dus voor onze Triple 7. Annemarie Worst en Europees kampioene Yara Kastelijn zetten meteen de achtervolging in.

Annemarie zette langetijd druk op Alvarado maar die bleef voorin stevig te keer gaan. Toch naderde Worst seconde per seconde en na een akkefietje voor Alvarado bij een fietswissel werd de kloof plots gereduceerd naar tien seconden.

Nog voor het ingaan van de slotronde kon Worst de kloof dichten, met twee dus richting de laatste ronde. In die slotronde bleek Alvarado uiteindelijk toch te sterk voor Annemarie die haar meerdere moest erkennen in haar landgenote en uiteindelijk naar plek twee zou rijden. Met Yara Kastelijn (derde) had de Triple 7 ook nog een tweede dame op het podium. Alice Maria Arzuffi reed eveneens een behoorlijke wedstrijd en werd zesde.

“Omdat de omloop er zo glad bijlag, was het vandaag erg moeilijk om de power volledig kwijt te kunnen. De vele loopstroken maakte het nog eens extra zwaar. Ik heb vandaag geprobeerd om zo diep mogelijk te gaan, dat heeft uiteindelijk een tweede plaats opgeleverd. Daar ben ik best tevreden mee”, aldus Annemarie die haar leidersplaats in het klassement van de Sack Zelbouw Ladies Trophy verstevigt.

Yara Kastelijn: "Ik weet niet goed wat ik moet vertellen", lachte de Europese kampioene na haar derde plaats in Ronse. "Veel meer zat er vandaag niet in. Ik maakte veel te veel foutjes en had ook gewoon de power niet om een weerwoord te bieden op de sterke prestaties van Ceylin en Annemarie. Ik ben daarom wel tevreden met mijn podiumplaats. Toen ik Sanne Cant voorbijreed was het kwestie van geconcentreerd te blijven en mijn voorsprong op vier en vijf te behouden."

Foto – Photopress.be

Team