Nieuws

Wat kan Triple 7 in razendspannende Nederlandse titelstrijd en legt Arzuffi in Italië Lechner het vuur aan de schenen?

Onze Triple 7 trekt dit weekend richting Rucphen (Nederland) en Schio (Italië) voor de nationale kampioenschappen veldrijden. In Nederland belooft de titelstrijd bij de dames elites razendspannend te worden, en dat is allicht nog een understatement.

Marianne Vos, Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado en onze 777-ladies Annemarie Worst en Yara Kastelijn. In Rucphen zijn ze zondag met vijf absolute favorieten die strijden om de Nederlandse titel. Annemarie Worst tankte afgelopen zondag in Brussel alvast het nodige vertrouwen met haar tweede plaats. 

“Ik denk dat ik in Brussel toch wel de evenknie was van Ceylin, alleen maakte ik in de laatste ronde een cruciale fout waardoor ik ten val kwam”, blikt Annemarie nog even terug. “Maar het belangrijkste wat ik onthoud van Brussel is dat mijn rug heeft standgehouden, dat voelde voor mij op zich al als een overwinning.”

“Dat zorgt ervoor dat ik er vooral héél veel zin in heb. We zijn zondag met vijf dames die aan elkaar gewaagd zijn en ik denk dat we ook alle vijf de titel absoluut in de wacht willen slepen. Of het voor mij zondag ook koste wat het kost moet? Graag ja. Maar voor mij is de hele januari-maand en bij uitbreiding het WK-weekend erg belangrijk. Het NK is mijn éérste grote doel van 2020." 

Een andere medaillekandidate is de dame die met de Europese trui rond de schouders rijdt, Yara Kastelijn. Yara werd de laatste weken afgeremd door een stevige dosis pech, het NK kan voor de wederopstanding zorgen. “Ik start zondag in ieder geval zonder druk en dat is een aangenaam gevoel”, blikt Yara vooruit.

“Dat neemt niet weg dat ik zondag wil winnen maar ik heb toch eerder het gevoel dat ik als outsider aan de start verschijn. Hoe ik de wedstrijd zie verlopen? Ik denk dat het best lang gesloten zal blijven maar richting finale zal de sterkste de bovenhand nemen. Veel zal ook afhangen van het weer.”

Yara is de revelatie van het seizoen maar de laatste wedstrijden liep het allemaal wat stroever. “Dat heeft meerdere oorzaken. Pech is de grootste factor, denk maar aan die lekke band in Gullegem. Ook vermoeidheid speelde parten. Na het EK is er zoveel op mij afgekomen, dat kostte mij stiekem toch meer energie dan verwacht. Ik heb de laatste dagen geprobeerd om weer helemaal fit te geraken, hopelijk ben ik zondag weer helemaal in orde. Ik zit in ieder geval weer goed in mijn vel, de focus is helemaal terug. Ik reken zondag op een medaille, dat zou de kers op de taart zijn van een nu al meer dan geslaagd seizoen.”

Onze dames komen zondag om 15u15 in actie. De wedstrijd is te volgen via de social media kanalen van de Triple 7 (Instagram/Facebook: @777becxteam) en via de livestream op www.ad.nl en www.knwu.nl.

Naast Yara en Annemarie trekt Alice Maria Arzuffi naar Schio voor het Italiaans kampioenschap. Alice zal zondag moeten afrekenen met Eva Lechner die haar elfde titel zou kunnen grijpen. “Ik verwacht opnieuw een duel”, denkt Alice vooruit.

“De omloop is erg afwisselend. Grasstroken, zand, een schuine kant, bosstroken en een trappenpartij. Ik denk wel dat de omloop mij moet liggen. Ik ben zondag maar met één ding tevreden en dat is de nationale titel. Het is tijd om te oogsten.”

Ook ploegmanager Bart Wellens blikt vooruit op de titelstrijd in Nederland en Italië. "Ik denk dat we met Annemarie de topfavoriete in huis hebben, naast Alvarado wel eens waar. Maar de druk ligt in het kamp van Alvarado. Toch denk ik dat Annemarie conditioneel zeker niet moet onderdoen voor Ceylin en bovendien heeft Annemarie na de verkenning woensdag veel vertrouwen getankt."

"Bij Yara is het afwachten, zij zat de laatste tijd echt in een rollercoaster na die EK titel. Maar zoals ze zelf zegt, zij kan zonder druk starten. Ze kan wel belangrijk zijn voor Annemarie denk ik, ik hoop dat de Nederlandse trui naar onze Triple 7 komt. Tot slot Alice in Italië, zij moet minstens zilver halen. Ze jaagt al enkele jaren op die kampioenentrui maar tegen Lechner belooft het niet makkelijk te worden. De laatste crossen was Alice haar start wel beter, als ze zondag ook goed start is er misschien wel iets mogelijks." 

Foto - Photopress.be 

 

 

 

 

Team