Nieuws

Worst pakt zilver in Nederland, Arzuffi in Italië

Annemarie Worst heeft zilver gepakt op het NK veldrijden in Rucphen. Na een spannende wedstrijd eindigde ze op een handvol seconden van winnares Alvarado. Europees kampioene Yara Kastelijn werd vierde. Ook zilver voor onze ploeg op het Italiaans kampioenschap. Daar reed Alice Maria Arzuffi naar de tweede plaats.

In het Nederlandse Rucphen was veel volk komen opdagen voor het nationaal kampioenschap. De dames, die uitzonderlijk om drie uur startten, beloonden de supporters en maakten er een razendspannende wedstrijd van. In het begin van de wedstrijd bleef een elitegroepje van vijf met onder andere Annemarie en Yara voorop. Ze probeerden om de beurt een prikje uit te delen maar raakten niet weg. Rond halfweg koers besloot Alvarado om te versnellen. Annemarie en Yara zaten op dat moment te ver en konden niet meteen reageren.

Alvarado reed al snel een handvol seconden weg. Annemarie deed er alles aan om terug te komen, maar haar achterstand bleef status quo. Ze reed een beresterke wedstrijd, maar kwam niet korter op Alvarado die de titel pakte. Annemarie Worst reed naar het zilver.

“Die tweede plaats is balen. Ik zat slecht gepositioneerd toen Ceylin aanging. Ik had ook weer last van mijn rug wat ervoor zorgde dat ik niet voor de volle 100% over mijn krachten beschikte. Ik begin me wel wat zorgen te maken over die rug. Hopelijk is het snel opgelost. Ik ben teleurgesteld, maar er komen nog wedstrijden aan. Ook de komende weken zijn nog heel belangrijk voor mij.”

Europees kampioene Yara Kastelijn streed lang voor het podium, maar werd uiteindelijk vierde.

“Ik vond het een fijne wedstrijd. Het was zwaar en ik wist voor de wedstrijd al dat het een moeilijk parcours zou worden voor mij. Er waren weinig rechte stukken waar ik mijn snelheid op kwijt kon. Ik ben niet teleurgesteld, ik heb ervan genoten.”

Arzuffi pakt zilver in Italië

Ook in Italië stond het EK op het programma vandaag. Daar reed Alice Maria Arzuffi een knappe wedstrijd. Ze werd tweede na Eva Lechner en pakte zo het zilver.

FOTO - PHOTOPRESS.BE

Team