Nieuws

Annemarie Worst wint de wereldbeker

Annemarie Worst heeft de eindoverwinning in de wereldbeker te pakken! Ze eindigde tweede in de laatste manche en schreef zo het eindklassement op haar naam. Europees kampioene Yara Kastelijn werd knap vierde in de laatste wedstrijd voor het WK.

Het werd een razendspannende wedstrijd in Hoogerheide. Annemarie Worst stond voor de wedstrijd tweede in het klassement op vijf punten van Alvarado. Ze moest dus al zeker voor de Nederlands kampioene eindigen om het eindklassement te winnen.

Maar de wedstrijd in Hoogerheide bleef lang gesloten. Het was een snel parcours en de dames waren aan elkaar gewaagd. Yara Kastelijn en Annemarie Worst probeerden weg te geraken, maar dat lukte niet. Een vijftal ging de laatste ronde in om te strijden om de overwinning.

Het was Alvarado die de stevigste versnelling plaatste en ze leek op weg te zijn naar de overwinning, maar in de laatste honderden meters van de wedstrijd ging ze onderuit. Lucinda Brand en Annemarie Worst gingen over Alvarado en sprintten om de overwinning. Uiteindelijk won Brand, Annemarie werd tweede, Alvarado zesde. Zo pakte ze voldoende punten om de eindoverwinning te pakken.

“Ik ben ontzettend blij met de wereldbekeroverwinning. Het was echt een doel om die eindoverwinning te pakken. Het was een spannende wedstrijd. We zijn echt aan elkaar gewaagd met de Nederlandse dames. Ik moest me echt heel de wedstrijd lang concentreren. Het slot van de wedstrijd was onvoorspelbaar. Ik ben blij dat ik uiteindelijk tweede word en zo het eindklassement win. Bovendien lijken mijn rugproblemen voorbij. Ik kijk dus zeker uit naar het WK. Ik weet niet of deze wedstrijd een voorbode is voor volgende week. De verschillen waren klein vandaag. Ik weet niet hoe het parcours in Zwitserland is maar als het snel is, zou het wel eens zoals vandaag kunnen worden. Volgende week rijden we allemaal samen, dat wordt wel anders koersen. Ik zal moeten zorgen dat ik volgende week eerst weg ben want ik kan niet zomaar het gat op bijvoorbeeld Ceylin gaan dichtrijden.”

Ook Yara Kastelijn reed een sterke wedstrijd en werd vierde. Alice Maria Arzuffi sloeg de wereldbeker in Hoogerheide over omdat ze herstelt van een bronchitis.

FOTO – Photopress.be

Team