Nieuws

Worst tweede in Lille, ook twee en drie in het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee

Annemarie Worst is in de laatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee tweede geëindigd na een spannende wedstrijd. In een sprint moest ze nipt de duimen leggen voor Alvarado. Worst wordt ook tweede in het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee, Europees kampioene Yara Kastelijn wordt derde in de eindafrekening.  

Van in de eerste ronde was het al duidelijk dat er twee dames bovenuit staken in het Lilse zand. Annemarie Worst en Alvarado reden meteen weg. De twee maakten er een demonstratie van.

“Ik werkte goed samen met Ceylin”, legt Worst uit. “Ik viel wel even na een foutje, maar ik kwam weer aansluiten. We probeerden om de beurt van elkaar af te komen, maar dat lukte niet. Het werd dus een sprint. Daarin was Ceylin deze keer sterker. Ik vond het een leuke wedstrijd. Er zullen nog veel mooie duels volgen tussen ons denk ik. We hebben alletwee laten zien dat als het echt hard gaat dit seizoen, dat we met twee wegrijden.”

Alice Maria Arzuffi eindigde in Lille als 9de. Europees kampioene Yara Kastelijn finishte als 11de en verzekerde zo haar derde plaats in het eindklassement.

“Ik ben blij dat ik nog op het podium ben geraakt van het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Het was overleven vandaag na mijn val van vorige woensdag. Ik probeer nu mijn eindklassement van de Telenet Superprestige nog veilig te stellen en dan wordt het rusten.

FOTO – Photopress.be

Team