Nieuws

Worst waait naar tweede plaats in Hulst

Annemarie Worst is in de Ethias Cross van Hulst knap tweede geworden. Na een alweer spannende strijd met Alvarado greep ze net naast de overwinning. Alice Maria Arzuffi eindigde 11de. Voor Europees kampioene Yara Kastelijn zit het seizoen erop. Zij herstelt van haar zware val begin deze maand.

De wervelwind doorheen Hulst zorgde ook voor een wervelende wedstrijd. Het verloop was hetzelfde als dat van de afgelopen races. Annemarie Worst en Ceylin Alvarado streden met elkaar om de overwinning.

“Het is een technisch rondje dat ik heel fijn vind”, legt Annemarie uit. “Al snel reden we weer met twee weg. Het werd weer spannend, maar in de laatste ronde moest ik even uit mijn klikpedaal door een foutje en toen was de overwinning gaan vliegen. We zijn al heel het seizoen aan elkaar gewaagd. Het is leuk dat ik al heel het seizoen voor de overwinning kan rijden. Het is alleen jammer dat ik nu weer net niet die overwinning kan pakken door mijn eigen schuld. Ik ben er elke keer zo dichtbij. Op naar volgende week nu en dan ga ik weer mijn best doen om weer te winnen.”

Alice Maria Arzuffi reed in Hulst naar de elfde plaats. Yara Kastelijn verscheen niet aan de start omdat ze teveel last heeft van haar rug. Zo eindigde haar seizoen gisteren in Middelkerke.

“Met pijn in het hart moet ik het seizoen van mijn dromen vroeger beëindigen dan verwacht. Ik moet naar mijn lichaam en de dokters luisteren en ze zeggen dat ik voorlopig niet mag fietsen. Het maakt niet uit hoe hard ik het toch wil. Ik moet geduldig zijn en mijn lichaam laten herstellen. Ik heb tot de laatste wedstrijd gevochten voor alles wat ik waard was, met pijn in mijn rug, maar nu moet ik rusten en mijn lichaam de tijd gunnen om te herstellen. Ik ben heel dankbaar voor het afgelopen seizoen en ik kijk er super hard naar uit om volgend seizoen opnieuw in die mooie Europese kampioenentrui te rijden.”

FOTO – Photopress.be

Team