Nieuws

Annemarie Worst tweede in Leuven ondanks ziekte

Annemarie Worst is in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen tweede geworden in Leuven. Ze werd vannacht ziek en kon niet voluit strijden voor de overwinning. Alice Maria Arzuffi finishte 7de.

Zoals zo vaak al dit seizoen werd het ook nu weer een spannende wedstrijd bij de dames. Annemarie Worst ging er samen met Denise Betsema vandoor en de twee streden om de overwinning.

Om de beurt deelden ze prikjes uit, maar niemand geraakte weg. Tot iets na halfkoers. Betsema demarreerde en Annemarie moest lossen.

“Het was een zware wedstrijd voor mij vandaag.”, legt ze uit. “Ik had geen kracht in mijn benen vandaag. Ik heb vannacht buikgriep gekregen. Ik ben dan toch gestart. Op zich ging het in het begin wel prima, maar daarna viel mijn kracht gewoon volledig weg.”

Zo reed Betsema naar de overwinning. Annemarie streed nog voor wat ze waard was en finishte als tweede.

“Het is langs de ene kant wel jammer dat ik weer niet win en dat ik nu niet meer voluit voor die overwinningen kan gaan in het laatste weekend, maar langs de andere kant is het ook weer niet zo erg. Ik draai liever volgend seizoen weer een goed seizoen. Ik ga gewoon heel blij zijn als het seizoen morgen voorbij is. Daar kijk ik echt naar uit.”

Morgen staan onze dames aan de start van de laatste wedstrijd van het seizoen in Oostmalle.

FOTO – Photopress.be

Team