Nieuws

Annemarie Worst stormt naar eerste seizoenszege op Koppenberg

De Koppenbergcross is door het tweede jaar op rij gewonnen door een dame van de Triple 7! Nadat onze dames vorig seizoen het hele podium wisten in te nemen met een tweede plaats voor Annemarie Worst, was de Nederlandse dit jaar wél de sterkste.

Een groepje van vier met Annemarie Worst, Yara Kastelijn, Lucinda Brand en Denise Betsema kleurden het wedstrijdbegin. Betsema gaf er in de beginfase een stevige lap op, maar moest halfweg afhaken.

Het drietal voorin zou uiteindelijk wél strijden voor de overwinning. Worst kon Kastelijn afschudden, Brand plooide echter niet. De twee draaiden in elkaars spoor de laatste keer de Koppenberg omhoog, een sprint op de mythische kasseien zou bepalen wie zich voor één jaar ‘koningin van de Koppenberg’ zou mogen noemen.

In die sprint kwam Kastelijn uit de achtergrond nog dicht, maar Worst nam met een ijzersterke versnelling de bovenhand. Na twee keer het hoofd te moeten buigen voor Alvarado in de Superprestige, was het in de openingsmanche van X2O Badkamers Trofee wel raak voor Worst. In de achtergrond werd de Italiaanse Alice Maria Arzuffi twaalfde.

Annemarie Worst: "Ik ben bijzonder diep moeten gaan. De Koppenberg is sowieso al bijzonder zwaar maar gezien het uitdraaide op een sprint, moest ik écht al mijn energie uit de tank halen. Ik voelde dat ik de betere was op de technische stukken. Ik probeerde in het eerste deel van de slotronde niet té veel op kop te rijden om in het tweede deel een kloofje te forceren.”

“Dat lukte jammer genoeg niet en Lucinda Brand keerde terug. Toen wist ik meteen dat het een sprint op de Koppenberg zou worden. Het doet deugd om hier mijn eerste zege van het seizoen te grijpen, in zo’n zware cross. Dat geeft vertrouwen voor het EK in Rosmalen van volgende week”, aldus Annemarie Worst.

Foto – Photopress.be

 

Team